Βιογραφικά προσωπικού

Thalpos_Croped_211L4345_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Αργύρης Σαμέλλας, Ψυχίατρος

Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και αφού ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική εργάστηκε στην οικογενειακή ψυχιατρική κλινική όπου αυτή τη στιγμή είναι επιστημονικός υπεύθυνος. Έχει περισσότερο από 40 έτη εμπειρία στην αντιμετώπιση ψυχικών νοσημάτων και στην ψυχογηριατρική. Είναι ιδρυτής της πρότυπης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων “το Θάλπος.”

Thalpos_Croped_MG_1298_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Δημήτρης Σαμέλλας, Ψυχίατρος

Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία και αφού ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική δούλεψε στο βρετανικό σύστημα υγείας μέχρι το βαθμό του Διευθυντή σε θέσεις ψυχιατρικής και ψυχογηριατρικής. Από το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάζεται στην οικογενειακή ψυχιατρική κλινική “Το Ασκληπιείον” Δ. Σαμέλλα Α.Ε. και στην πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “το Θάλπος” ως ψυχίατρος

Thalpos_Croped_MG_1336_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Παναγής Καλιακούδας, Ψυχολόγος

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Συμβουλευτική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Κολλέγιο της Βοστώνης. Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων, και εκπαιδευμένος στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR. Eργάστηκε ως θεραπευτικός σύμβουλος εξαρτήσεων, ψυχολόγος και σύμβουλος κρίσης σε διάφορες νοσοκομειακές δομές στην Βοστώνη. Εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική “Το Ασκληπιείον” Δ. Σαμέλλα Α.Ε., και στην πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “το Θάλπος.” Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι.

Thalpos_Croped_MG_1509_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Κατερίνα Πούλου, Ψυχολόγος

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην αντιμετώπιση του πόνου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και αξιολόγηση προβολικών δοκιμασιών (ΤΑΤ, Rorschach), στην ΕΨΥΠΕ και απέκτησε εμπειρία στη συστημική θεραπευτική προσέγγιση καθώς και στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία. Έχει 8 χρόνια εργασιακή εμπειρία στη θεραπεία ασθενών με ψυχικά νοσήματα και εργάζεται ως ψυχολόγος στη Ψυχιατρική κλινική “ Το Ασκληπιείον” Δ. Σαμέλλα Α.Ε.

Thalpos_Croped_MG_1446_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Μαρία Λαζίδου, Εργοθεραπεύτρια

Αποφοίτησε από Τεχνολογικό Επαγγελματικό Λύκειο ως Βοηθός μικροβιολόγου και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών όπου αποφοίτησε ως εργοθεραπεύτρια. Έχει 21 χρόνια εμπειρία στη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με ψύχωση και εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στη Ψυχιατρική κλινική “ Το Ασκληπιείον” Δ. Σαμέλλα Α.Ε.

Thalpos_Croped_MG_1485_Photography Giorgos Vitsaropoulos
Κυριακή Λαζίδου, Εργοθεραπεύτρια

Αποφοίτησε από Τεχνολογικό Επαγγελματικό Λύκειο ως Βοηθός μικροβιολόγου και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών όπου αποφοίτησε ως εργοθεραπεύτρια. Δούλεψε σε Μονάδα Ειδικής Αγωγής “SOS” για παιδιά (σχολείο και οικοτροφείο) για 4 χρόνια όπου συμμετείχε στη θεραπεία παιδιών με στοιχεία αυτισμού και ψύχωση. Έχει 19 χρόνια εμπειρία στη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με ψύχωση και εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στη Ψυχιατρική κλινική “ Το Ασκληπιείον” Δ. Σαμέλλα Α.Ε.

Δημήτρης Καλιακούδας, Εργοφυσιολόγος

Σπούδασε Εργοφυσιολογία και Κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέττης στο Άμχερστ, και συνέχισε με μεταπτυχιακό δίπλωμα σε πρόληψη και καταπολέμηση αθλητικών τραυματισμών στο Πανεπιστήμιο Σέφιλντ Χάλλαμ της Αγγλίας. Από το 2008 έχει εργαστεί ιδιωτικά και σε μονάδα αποκατάστασης ασθενών με κινητικά προβλήματα μετά από τραυματισμό, ατύχημα, και ιατρικές επιπλοκές, στην διαδικασία επανένταξης και αυτονομίας τους. Είναι υποστηρικτικό μέλος των αθλητών του Δούρειου Ίππου (Ελληνική ομάδα-σωματείο ράγκμπι με αμαξίδιο), μέλος της Π.Ε.Π.Α. με συμμέτοχη σε ερασιτεχνικούς αγώνες ποδηλασίας (Μάστερ Α) και ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων.